'Alo doktor bey, göreve başlasanız...'

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 05 Aralık 2006 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HAKKÂRİ - Çukurcalılar doktorsuz ve ilaçsız kalınca telefonu eline alan Hakkâri Sağlık Müdürü İdris Ethemoğlu, ataması yapıldığı halde gelmeyen ya da istifa eden doktorları tek tek arayarak, göreve başlamaya ikna etmeye çalışıyor.

Hakkâri'ye 70 kilometre uzaklıktaki Çukurca ilçesindeki tek sağlık ocağı, bir buçuk yıldır geçici atanan doktorlarla hizmet veriyor. Ancak geçici görevle atanan doktorların süresi bitince ilçe doktorsuz kaldı. Sağlık Bakanlığı'nın zorunlu hizmet kapsamında atadığı üç doktordan ikisi geldikten bir gün sonra ayrılırken, diğer doktor hiç gelmedi. Sağlık ocağına gelen hastalara artık hemşireler bakıyor.

7 bin 500 kişi mağdur

7 bin 500 nüfuslu ilçenin doktor sıkıntısı, Hakkâri Sağlık Müdürü Ethemoğlu'nu harekete geçirdi. Zorunlu hizmet kapsamında Hakkâri'ye son olarak 51 uzman ve pratisyen doktor atandığını, ancak bunların büyük kısmının gelmediğini anlatan Ethemoğlu, ataması yapılıp gelmeyen doktorları ikna etmeyi denedi. Atanan 51 doktordan 23'ünün göreve başladığını, beş doktorun istifa edip gelmediğini belirten Ethemoğlu, "23 doktordan halen haber yok. Çukurca'ya yine geçici görevlendirmeyle bir doktor göndereceğiz. Ancak bu sürede de Hakkâri'ye atandığı halde gelmeyen 23 doktorun peşini bırakmayacağım. Onlarla tek tek telefonla görüşüp ikna etmeye çalışacağım" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber